Voor werkgevers die meer willen geven dan werk

Jouw personeel is de motor van de organisatie. Mensen met hun eigen achtergrond, capaciteiten en worstelingen met de stress van dag. Mensen met een privéleven dat soms veel aandacht vraagt. Mensen die het onderling niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden maar vanuit hun functie toch moeten samenwerken. Als coach zet ik jouw mensen in hun kracht, leer ze goed te communiceren en help ze weer op de been bij stress en burn-out. 

Het sterkste team is een team met mensen die leven en werken vanuit hun volledige potentieel. Wil jij graag dat jouw mensen plezier hebben in hun werk? Dat ze gemotiveerd en gepassioneerd samenwerken en hiermee hun productiviteit en persoonlijke kwaliteiten laten groeien? Wil jij het potentieel in je mensen vrij maken? 

Neem hier contact op voor een gratis oriënterend gesprek.

CONTACT

Persoonlijk leiderschap

De meeste mensen zijn, vooral in hun werk, gewend om naar buiten en naar voren te kijken. Daarbij vergeten ze hun gevoel. Gevoel, dat zo’n belangrijk kompas is in het leven. Zonder contact met je gevoel raak je het contact met je eigen drive en grenzen kwijt. Dit kan leiden tot vast zitten in je denken en stress of op den duur zelfs burn-out. 

Als coach begeleid ik jouw mensen om weer naar binnen te leren kijken en zo hoofd en hart, IQ en EQ (emotionele intelligentie) met elkaar te verbinden. Je hebt ze allebei nodig om optimaal je potentieel te kunnen ontdekken en in te zetten. Met één vleugel kun je niet vliegen. Goede ideeën ontstaan als IQ en EQ ongehinderd kunnen samenwerken. Alleen als deze goede ideeën met kennis (IQ) én hart en ziel (EQ) worden uitgevoerd krijg je resultaten met impact. 

Gaandeweg een coachtraject wordt het innerlijke script van de cliënt veranderd. Persoonlijke hindernissen worden verzacht of losgelaten en er wordt geleerd hoe op een gezonde manier met emoties zoals angst en boosheid om te gaan. Zo wordt een transformatie doorgemaakt van externe motivatie, geleefd worden door de buitenwereld en vaak vanuit angst, naar interne motivatie en persoonlijk leiderschap. 

Groeien is ook de kans creëren om prioriteiten te herzien. 
Thomas d’Ansembourg

 
In het volgende filmpje vertelt Jan Bommerez, expert in transformationeel leiderschap, over het belang van loslaten en omgaan met emoties. 
 

 

Communicatieproblemen

Samenwerken in een team is niet voor iedereen even makkelijk. Soms botsen persoonlijkheden zodanig of liggen ideeën zo ver uiteen dat onenigheid ontstaat en de sfeer en de productiviteit daaronder leiden. Veel mensen hebben dan last van, zoals Stephen Covey dat noemt, ‘autobiografisch luisteren’: luisteren vanuit je eigen programmering, met je eigen beperkende interpretaties, waardoor de essentie van wat de ander zegt vaak wordt gemist. 

Bij problemen in de relatie tussen medewerkers kan ik mensen individueel begeleiden of de betrokken personen samen. Daarbij werk ik met een combinatie van persoonlijke ontwikkeling zoals hierboven beschreven en het trainen van communicatieve vaardigheden. Ik maak gebruik van de zeer effectieve methodiek van de verbindende communicatie van Marshall Rosenberg. 

 

Burn-out

Voor mensen die al getroffen zijn door een burn-out heb ik een aangepast traject. Vaak wordt in deze situatie pas met begeleiding gestart nadat die persoon eerst een periode zelf heeft moeten uitrusten. Ik weet uit eigen ervaring en van anderen hoe moeilijk, onzeker en eenzaam die periode is. Als holistisch coach begeleid ik de mensen al vanaf het beginstadium. We starten dan met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Ook kijken we samen naar de voeding omdat een gezonde voeding essentieel is om een lege batterij weer snel op te laden. Zodra het kan, starten we met de inhoudelijke coaching. Tussen de gesprekken door is er contact over de vorderingen en ben ik bereikbaar om moeilijke momenten door te komen. 

Ik geef het begeleidingstraject vorm in overleg met de bedrijfsarts en zo nodig de huisarts.