Nieuws en blogs

Ben ík gelukkig?

Margriet Moerenhout 29 oktober 2020 Shape Created with Sketch. Geplaatst in: Nieuwsberichten

In mijn vorige artikel vroeg ik je of jij gelukkig bent. Dan ben je natuurlijk ook benieuwd of ík gelukkig ben...

Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik me vaak heel gelukkig voel.

Maar dat is wel eens anders geweest…

Als kind leerde ik dat gevoel er niet hoorde te zijn. Natuurlijk mocht je wel blij zijn, maar verdriet of boosheid werden niet op prijs gesteld.

Ik ben me dus maar gaan afsluiten voor mijn gevoel. Je wilt tenslotte overleven als kind. Lief gevonden worden door papa en mama. En tjonge, wat wás ik een lief kind!

Want stel je voor dat ze me niet meer aardig vonden…

Maar ja, als je niet durft te luisteren naar je gevoel, hoe kun je dan gelukkig zijn? O, soms kon dat wel hoor, op momenten dat het makkelijk was. Als ik in de natuur was, of met fijne mensen. En later met mijn kinderen.

En als het moeilijker werd? Dan sloot ik me af. Dan werd het te gevaarlijk om écht te laten zien wat ik voelde.

Want stel je voor dat ze me niet meer aardig vonden…

Zo leerde ik met heel veel maskers te leven en deed naar buiten toe alsof ik heel gelukkig was. En het gekke was… ik geloofde het zelf ook nog…

Waarschuwde mijn lijf me dan niet? Jazeker wel! Hoofdpijn werd migraine, gespannen spieren werden fibromyalgie en vermoeidheid werd een fikse burn-out. Ik zag het, ik wist dat het anders moest, maar ik kon het niet…

Want stel je voor dat…

En toch… door meditatie en acupunctuur, door me te verdiepen in ‘wat is dat gevoel nou eigenlijk en hoe werkt dat?’ kwam ik er langzaamaan weer dichterbij. En toen gaf mijn lijf een Final Call: NU OF NOOIT! Een helder inzicht volgde: dit is het moment om voor mezelf te kiezen. En dat deed ik dan ook. Radicaal. Alle schepen achter me verbrand. Geen partner, geen huis, geen werk…

Oei, ging dat wel goed?

Jazeker ging dat, na wat hobbels en kuilen, goed! Ik bloeide op. En na veel ontspannen, reflecteren en 2 jaar studeren ben ik een ander mens geworden. Dankbaar voor mijn leven zoals het nu is, gelukkig met kleine dingetjes en vooral:

GELUKKIG MET MEZELF!

Wil jij ook weten hoe je dat doet?

Op zaterdag 7 november om 14.00 geef ik een gratis lezing: ‘Gelukkig zijn kun je leren’. Ik voel me nu al heel gelukkig dat ik jou daar straks over mag gaan vertellen! Ik praat een uurtje en daarna praten we samen na met een kopje thee of koffie.

Kom jij ook? Dan kun je meteen zien waarom ik zo gelukkig ben op dit mooie plekje: Majoor van Swietenlaan 15, 8382CE Frederiksoord.

Opgeven kan via: [email protected].  of via het contactformulier. Vermeld even met hoeveel personen je komt. Er is een beperkt aantal plaatsen, want we houden 1,5 meter afstand.

Enneh… natuurlijk hoef je niet meteen al je schepen achter je te verbranden hoor!

 

 

Ben je enthousiast over dit artikel?

Reageren

naam
E-mailadres
Reactie

Reacties (0)

Margriet Moerenhout

coach