Wie ben ik?

Hi, ik ben Margriet. Mijn missie in het leven is om de wereld een stukje gelukkiger maken. Dit wil ik doen door jou te begeleiden om de verbinding met je hart, je liefdevolle kern te maken. Liefde en compassie zie ik als de energie die het diepste potentieel in ieder mens naar boven haalt. 

Maar eerst even een stukje terug. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik de passie voor de natuur en muziek heb meegekregen. Dit leidde tot mijn studie biologie waarna ik vele jaren heb gewerkt als projectleider in de natuurbeschermingswereld. Heel mooi werk waar ik lang mijn ei in kwijt kon. Totdat ik voelde dat ik iets anders wilde gaan doen om verder te kunnen groeien. Ik bouwde en startte een duurzame bed & breakfast gericht op de natuur- en rustzoeker en edelsmeedatelier Silver & Stones waar ik naast het maken van mijn eigen werk, met heel veel plezier cursussen en workshops gaf. Toen de scheiding van mijn levenspartner mij afsneed van dit werk, besloot ik nogmaals het roer om te gooien. Inmiddels had ik mijn persoonlijke ontwikkeling op een hoger plan getrokken. Ik voelde hoe belangrijk het was voor mij om mijn hoogsensitiviteit in te gaan zetten om de verbinding te herstellen tussen mijn hoofd, hart en lijf. Oftewel: de samenhang te vinden tussen mijn denken, voelen en doen. Mijn intu├»tie werd hierdoor veel bereikbaarder voor mij. Het was een omslag van een leven waarin ik me liet leven door de buitenwereld en niet durfde te kiezen voor het geluk, naar een leven waarin ik nu zelf  het stuur in handen heb, waarin ik meer in balans leef en vanuit mijn innerlijke drive. 

Kiezen voor het geluk? Jazeker, geluk ligt niet ergens buiten jou op je te wachten. Dan kun je lang zoeken. Geluk zit in jou. Altijd en overal. Je moet  er alleen wel bewust voor kiezen om het toe te laten. Het te durven zien. Er dankbaar voor durven te zijn. Zo zie ik het. 

Ik wil deze bijzondere en verrijkende ervaring niet voor mezelf houden en ook anderen de kans geven om hun mooiste leven te leven. Voor mij was de stap naar een opleiding tot coach dan ook een logisch gevolg. Het werden er twee: Holistisch coach en Bezielingscoach. Ik noem mezelf nu dan ook Holistisch Bezielingscoach in mijn coachpraktijk De Levenspuzzel. Hierin begeleid ik mensen op weg naar een LICHTER leven.

De Levenspuzzel

Ik zie het leven als een legpuzzel. Best een moeilijke: een met heel veel stukjes. Je kunt niet eens eerst de kantjes leggen om al een idee te krijgen van de vorm en hoe groot het gaat worden. Nee, er zijn helemaal geen kantjes. Je begint te puzzelen van binnenuit. Je hele leven puzzel je verder en krijg je steeds meer zicht op wie jij bent als persoon: wat je drijfveren zijn in het leven, waar jij gelukkig van wordt en wat jij in de wereld wilt zetten. Het leuke is: er is een oneindige keuze aan uitbreidingssets: opleidingen, cursussen en misschien wel een nieuwe baan of relatie. Maar er zijn ook valkuilen en hobbels. Wat het extra lastig maakt is dat je niet in je eentje aan je puzzel werkt. Iedereen in jouw omgeving en alle dingen die jij meemaakt puzzelen met je mee. Daardoor raak je soms stukjes kwijt. Of anderen leggen stukjes van hun eigen puzzel in die van jou. Misschien lijken die eerst te passen, maar later beginnen ze te wringen en dan kom je er achter dat ze eigenlijk de plek innemen van je eigen stukjes!

Als coach help ik jou weer op weg als je vastloopt met jouw levenspuzzel. Al puzzelend vinden we de kwijtgeraakte stukjes terug en krijg je meer zicht op wie jij in wezen bent, wat jouw sterke kanten zijn en wat jou gelukkig maakt in deze wereld. 

Zo help ik je om dat wat jou op dit moment dwars zit op je levenspad, dat wat jou belemmert om je mooiste leven te leven,  te herkennen en los te laten. Totdat je zelf weer verder kunt puzzelen.