Levenscoaching

Soms heb je even een steuntje in de rug nodig om je koers weer uit te stippelen, om zelf weer verder te kunnen met die puzzel van jouw leven. Soms heb je even iemand nodig  die met jou mee kan denken en voelen wat jij verder met je leven wilt. 

Als coach loop ik een eindje met je mee op je levenspad. Wat houdt jou op dit moment tegen om je mooiste leven te leven? Hoe kun je die obstakels overwinnen? Laat je niet langer beperken. Breek open dat ei en laat je mooiste zelf zien! Haal je voet van de rem, dan leef je een lichter leven. In dit proces wil ik je graag begeleiden. 

We gaan de verbinding herstellen tussen je hoofd, je hart en je lijf. Oftewel: de samenhang vinden tussen denken, voelen en doen. Jij gaat alle antwoorden vinden op je vragen. Die antwoorden weet ik namelijk niet, die zitten al in jou. Je kunt er nu alleen nog niet bij. Ik help jou om ze te vinden.

We doen dit door de volgende vragen te onderzoeken:

  • Wie ben jij als mens?
  • Waar heb je op dit moment last van?
  • Waar wil je naartoe en wat houdt je tegen?
  • Hoe kun je hieraan werken?
  • En alle andere vragen die voor jou belangrijk zijn. 

 

 

Resultaat

Zo begeleid ik jou in jouw persoonlijke groei: van een leven waarin je je laat leven door de buitenwereld en niet durft te kiezen voor het geluk, naar een leven waarin je zelf  het stuur in handen hebt, waarin je leeft vanuit je essentie, je eigen liefdevolle kern. 

Hoe ziet dat er uit? Je voelt je weer vrolijk, opgewekt, je krijgt schijnbaar moeiteloos dingen voor elkaar, je bent alert, creatief, prettig in de omgang, je herstelt snel van inspanning en je hebt ’s avonds nog energie over.  Kortom: je leeft een LICHTER leven!

Kijk hier voor meer informatie over hoe ik werk


Een oude indiaan gaf zijn kleinzoon onderricht over het leven. “Binnen in mij is een gevecht gaande”, zei hij tegen de jongen.
“Het is een afschuwelijk gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht – hij bestaat uit woede, jaloezie, hebzucht, verwaandheid, schuld, wrok, leugens, valse trots, superioriteit en ego. De andere wolf is goed – hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, kalmte, nederigheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid en compassie. Binnen in jou woedt dezelfde strijd en dat geldt voor ieder mens”.
De kleinzoon dacht even na en vroeg toen aan zijn grootvader:

“Welke wolf zal het gevecht winnen?”
De oude man glimlachte en antwoordde: “Degene die jij voedt”. 


 

Mogelijkheden voor coaching

Afhankelijk van hoe intensief jij aan jezelf wilt werken bied ik verschillende programma's aan:

  • 'Speeddate met jezelf': In 2 bijeenkomsten jezelf ont-dekken
  • Individueel coachtraject: In een-op-een gesprekken werken aan jouw vraagstukken. 
  • Jaartraining 'Zin in je Leven': een jaar lang in een kleine groep intensief jezelf ont-wikkelen

Speeddate met Jezelf

Deze speeddate met jezelf brengt je in 2 individuele gesprekken van 1,5 uur dichter bij jezelf. Je begrijpt waarom je in sommige situaties of bij sommige mensen steeds weer boos of geïrriteerd wordt. Waarom je zo verdrietig bent, bang of onzeker. Je krijgt handvatten hoe je hiermee om kunt gaan. 

Individuele coaching

Een individueel coachtraject bestaat uit een serie van 8 gesprekken van 1,5 uur. Losse gesprekken zijn ook altijd mogelijk. Bijvoorbeeld voor een update na een afgesloten traject, of als je alleen even een sparringpartner nodig hebt.

 

Jaartraining 'Zin in je Leven'

We werken in kleine groepjes van 3 tot 6 vrouwen óf mannen (dus niet gemengd). In 17 bijeenkomsten van 2 uur komen veel verschillende thema's aan bod die inspelen op jouw persoonlijke ontwikkeling. Hierbij heb ik een programma als leidraad en stem ik de thema's af op de wensen en behoeftes die leven in de groep. Je ont-dekt in een veilige omgeving wie jij in wezen bent en wat jouw drijfveren zijn in je leven.  Je ziet hoe jouw verleden je gemaakt heeft tot wie je nu bent en hoe dit je tegenhoudt om te zijn wie je graag wilt zijn. Vervolgens ontdek je wat jij nodig hebt om deze struikelblokken in je leven te kunnen overwinnen. Dit alles zit verweven in thema's zoals relaties, voeding, zingeving, de overgang (voor de vrouwen), werk, omgaan met lichamelijke klachten, intuïtie en ademhaling. 

In een kleine groep aan jezelf werken betekent: in een veilige en respectvolle sfeer elkaar stimuleren en steunen, van elkaar leren (ja, ik leer als coach ook steeds weer van jullie). Waar naast zo nu en dan een traan, zeker ook veel gelachen zal worden. 

Naast het werken in de groep heb je ook 5 individuele gesprekken met mij. Eén aan het begin, één als afsluiting en de andere drie verdeeld over het jaar er tusenin. 

Na dit jaar sta je veel steviger en eigen-wijzer in je schoenen, weet je wat je wilt en kun je je leven vormgeven op jouw  manier. 

Als de golven van het leven je overspoelen,
leer dan te surfen!


Heb je je keuze kunnen maken of heb je nog vragen? Neem hier contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

CONTACT


Investering

Hoeveel wil en kan jij investeren in jezelf? De onderstaande prijzen zijn inclusief BTW, voorbereiding, materialen, administratie en contact tussendoor in verband met de oefeningen of dringende vragen. 

Wordt het traject door je werkgever betaald of kun je het zelf als ondernemer voor de omzetbelasting opgeven, dan zijn de prijzen exclusief BTW. 

Je betaalt vooraf het hele traject. Is dat een probleem voor je, dan is betaling in twee of drie termijnen ook mogelijk. 

Losse coachgesprekken kosten € 90,- per uur. Bij verlenging van een traject betaal je € 80,-per uur. 

Speeddate met Jezelf

2 x 1,5 uur individueel

€ 195,-

Intensief coachtraject

8 sessies à 1,5 uur individueel

€ 960,-

Jaartraining 'Zin in je Leven'

17 x 2 uur in een groep

€ 3.000,-


 

Mogelijkheden voor kostenbesparing 

Coaching wordt helaas nog niet vergoed uit de ziektekostenverzekering. Toch zijn er enkele andere mogelijkheden:

Vergoeding door je werkgever

Steeds meer werkgevers verstrekken een individueel keuzebudget aan medewerkers voor persoonlijke ontwikkeling of opleiding. Vaak kun je dit budget naar eigen inzicht inzetten. Let op: voor werkgevers zijn de genoemde prijzen exclusief BTW. 

Belastingaftrek

Als particulier kun je kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of het beter functioneren in je baan. 

Aftrek als ondernemer en ZZP-er

Voor ondernemers en ZZP-ers is een coachingstraject vaak aftrekbaar voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting. Check even bij de belastingdienst of dit voor jou ook geldt. 

Vergoeding via het UWV

Ontvang je een uitkering via het UWV? Dan zijn er mogelijkheden in het kader van herstel en re-integratie waarbij het UVW een budget beschikbaar stelt voor coaching. Informeer hiervoor bij het UWV wat voor jou de mogelijkheden zijn.